Årlig bbq på barnens skola och vi föräldrar uppmanades att ta med något som representerade Sverige. Färskpotatis är Sverige för mig och lax är Sverige för många utlänningar
färska örter, rivet citronskal, salt och peppar. Gnid in laxfilénmed ex. Varmröktlax. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
4 500 g färskfylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Servera med lite vaniljglass & färska bär. Röktlaxmed confiterad äggula & hollandaise. Smörstek en brödskiva, lägg en skiva lax på, toppa med ägget och garnera med persilja & hollandaisesås
Lägg till sist på laxen och toppa med räkorna. Skulle man enbart köra konditionsträning är risken väldigt stor att kroppen "äter"/tar energi från musklerna istället för fettet i och med att den energin är mer lätttillgänglig
I formen ligger det rökspån och några kvistar färsk krydda som ger röksmak när brännaren tänds på. För ett tag sedan skrev vi här i köket om hur lätt man röker lax i röklåda hemma och som om att det inte räckte med att röka laxar så har herr M även gett sig i kast med att prova hur det går att röka torsk
Färsk eller fryst lax fungerar mycket bra som alternativ till det ofta alltför salta baconet. Bra att ta till de styckfrysta fiskbitarna nu i semestertider, när det kan var svårt att hålla den färska fisken kall och fräsch
citron, färsk dill. Släkten har varit här och firat sambon som fyllde förra söndagen. Garnera med skalade räkor, små rullade laxskivor, röd rom, gurka, citron och dillkvistar
Grillen åkte givetvis fram och jag grillade kycklinglårfiléer, gjorde en stor härlig sallad, kokte färskpotatis, gjorde en tzatziki och en basilikamajonäs och så rökte jag lax på grillen
Servera genom att placera ut lite grönsaker på en tallrik med en kökspincett, ringla över lite velouté, lägg hälleflundrabiten i mitten och garnera sedan med den kanderade citronen och färsk bladpersilja och dill