Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Mosa färskosten och blanda med grönsaksröran. Jag köpte en stor bit lax på Metro. En grönsallad med kallpressad Olivolja och Balsamvinäger samt några skivor smörstekt Aubergine smakade gott till laxen
Eventuellt färskriven parmesanost. Kärna ur och tärna paprikan smått, skala och grovriv moroten, häll över till kastrullen och tillsätt creme fraiche och grädde tillsammans med strimlad rökt lax
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
färsk hackad rosmarin. Vänd filen så att skinnet hamnar neråt. Får jag presentera härlig lax fylld med chevre och citron, som serveras med en rödbetssås och stekt potatis
Lägg på laxbitarna. 4 bitar laxfilé à 125 g. 1 msk hackad färsk rosmarin. Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form
Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Laxen måste vara färsk för att ni skall få samma smakupplevelse, unna er fina filéer från fiskdisken på er lokala butik så kommer ni att få en riktigt god middag som inte kräver speciellt mycket tillagning
Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa