Jag serverade tillsammans med baconfrästa bönor och krispiga färskpotatischips. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Pizzan var på en egenbakad pizzabotten av vanlig sort, en vanlig puttrad tomatsås på färska tomater, vanlig riven ost, mozzarella och en mindre vanlig fyllning i form av egenrökt bacon
Därför blir det inte så många restaurangbesök - med tillgång till spis är det både billigare och roligare att själv botanisera och inspireras av det enorma utbudet av härliga grönsaker, frukter, ostar, färsk fisk, kycklingar och charkuterier
Sedan är det bara att toppa mandelbotten med kokosgrädden, det kommer att bli en del över – som passar perfekt som efterrätt tillsammans med färska bär
Färsk pasta som görs på beställning och kockar som serverar rullar med pekinganka. Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta
* Vispa grädde och vänd ner lakritspulver alt färsk lakrits* Dekorera med grädde, hallon och kronan. * Lägg upp oxfileten på ett kronärtskockshjärta, dekorera med de avkokta fikonen på ena sidan och en klick fin gåslever på andra sidan
Varmrätt Oxfilé Wellington och efterrätten var en helt underbar mix av krossade digestivekex, chokladmousse, hallon i likör, färska hallon, vispad grädde och
Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
Jag brukar ha för vana att köpa färsk chili och torka hemma. Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever)
färsk ingefära. Skär gåslevern i skivor och riv försiktigt äggen i två delar. Arrangera äggen och hummerköttet på fatet, lägg gåslevern överst och häll över den sparade dressingen
Sedan tillsätter en del färska tomater eller tomatpuré, några använder vitlök, somliga lägger i skivad grön eller röd paprika men alla kryddar med paprika, kumminfrö och salt