Jag föredrar att använda pastafärger när jag färgar bakverk, då det är väldigt drygt och gör inte att smet eller frostingar blir rinnigare (detsamma gäller pulverfärger)
- det går att färgapastan när den blivit som en deg, det tar bara lite längre tid och mer arbete. - sockerpastan torkar snabbt, så medan du använder en bit lägg resten inlindat i plastfolie
Och när man kört larver med hackat råttkött (grönfärgadpastamed köttfärssås) och avhuggna fingrar (halva korvar med mandelflagor till naglar) ett par år känns det lite trist
Färga äggvitevispet med orange och gul pasta. Tillsätt nu blandningen i den färgade äggvitan och vispa till en jämn smet (undvik att tappa all volym som äggvitan bidrar med)
Har du pasta färg kan du lätt och snabbt färga kokosflingorna utan att dom behöver torka. gul eller röd karamellfärg eller pasta färg som jag använde och slapp då torka kokosflingorna
Jag valde att göra en tårta med sex bottnar (tre ljusa bottnar och tre som jag färgade röda). Lyft med kaveln (man ska vara försiktig med att använda varma händer) till hjälp över pastan och släta sedan ut alla veck
du kan även passa på att färga massan nu om du ska ha mycket i samma färg. Smält gelatinet tillsammans med vattnet över ett vattenbad, vattnet får inte koka
Tårtan består av vaniljbotten, fylld med lemoncurdgrädde och hallon- och mascarponekräm, spacklad och spritsad med whipped cream cheese frosting som jag färgat rosa och sedan sprejat med pärlemofärg så ytan blivit skimrande