Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgadmed en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
Häll ut smeten på väl mjölat bakbord (OBS, tänk på underlaget då betorna lätt färgar), forma till en rund bulle (knåda inte utan använd lätta händer för att forma den)
Färga grytan med soyan (valfritt) och smaka av med svartpeppar, svartvinbärsgelé, kalvfond. Det här med att ta kort på maten är inte min grej, däremot att ta kort på Lovelin när hon äter den är skoj
Anledningen till att du gör rödbetorna för sig är att de färgar av sig men den vackert röda saften är vattenlöslig, inte oljelöslig, så när du väl täckt dem med lite olja håller de sig på mattan bland de övriga rotfrukterna
Smaksätt o färgamed lite soja. Isterbanden snittas längs med och vrids i sär lite. Skär potisen i cm-stora tärningar o fräs tillsammans med den finhackade löken
Börja med gulbetorna så inte rödbetorna färgar av dem. Häll på vodka och fyll upp med krossad is. Börja med gulbetorna så inte rödbetorna färgar av dem