Torka av skinkan så att den är torr och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Vi hade en stor burk med färdigkokt spagetti i kylskåpet som tog plats för all julmat i kylskåpet. Vi har haft en sån mysig dag som nu avslutas med en traditionsenlig uppesittarkväll med Bingolotto, julgodis, skinka, gravad lax och annat gott
Numera kokar vi oftast inte ens skinkan själva, vilket i så fall företrädesvis hade gjorts i ugnen, utan köper lika glatt en färdigkokt som kanske griljeras för syns skull
-Ett färdigkokt ägg ur kylen. -En bit brieost och lite skinka eller salami. Torrt vin (vanligt rödvin eller torrt vitt), whisky, konjak, vodka, drinkar utan socker
Bre griljeringen på den färdigkoktaskinkan efter att du siktat med majsstärkelse. Denna tradition är tyvärr inte så vanlig längre med alla färdigkokta och t
Vi har alltid ägg hemma, och nästan alltid några färdigkokta ägg i kylen. t ex kycklingsallad (mycket kyckling, ingen pasta el dyl), kokt korv i mat-termos (inget bröd), ketchup och senap i småburkar, kokta ägg, morots- och gurkstavar, oststavar, rökt skinka, en halv burk kvarg med frysta hallon i (hallonen håller kvargen kall i flera timmar), wraps (LCHF-varianten), makrill eller tonfisk på burk, nötter som snacks, vatten att dricka (då dricker man för att man är törstig, inte bara för att det är sött/gott)
Denna skinka är dock skickad från Bodalsgris och där fick jag välja, färdigkokt eller bara rimmad. Saltar man för mycket på en skinka som ska ugnsbakas blir den bara torr, så koka hellre