Men varför köpa färdig soppa när man har en Crock-Pot. Och hur gott är det inte med ärtsoppa. Lätt som en plätt, TUSEN gånger godare och helt utan tillsatser eller annat skit
Lägg ärterna i en skål, slå över det kokande vattnet och låt ärterna dra. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i smör i en kastrull tills löken är mjuk och genomskinlig
Ibland känner jag mig lite lat när jag köper färdigärtsoppa och tänkte därför göra egen. Igår låtsades vi att det var torsdag och åt ärtsoppa och pannkakor
Nu är soppan färdig och jag har även stekt några tunna pannkakor som passar att ha efter. När jag i förmiddags undervisade i en sjätteklass där de gjorde tomatsoppa med pasta i, berättade jag att min torsdagssoppa skulle bli ärtsoppa
Dels släpper de en vegansk version av den klassiska Soldatens ärtsoppa. Det fina med den här typen av produkt är ju att det går att skära ner mängden jobb för att få en färdig måltid enormt, men den ger dig fortfarande möjlighet att variera rätten själv efter tycke och smak
Häll då i ärtsoppan, rör om väl och tillsist kryddorna. 2 rullar ärtsoppa. Finhacka löken och "svetta" den sedan mjuk i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och 1 msk smör
När ärterna känns mjuka och soppan har tjocknat till något är den färdig. Tillsätt resterande lök, en morot delad i två bitar, buljongtärningar, salt, peppar, vitlöksklyfta (hel) och eventuellt fläsklägg
Kikärter och belugalinser har jag nästan alltid färdigkokta och portionsförpackade i frysen. Däremot har jag aldrig lagat ärtsoppa på gula bönor eller kokat bruna bönor