Det vi har gemensamt är kummin, ett måste för att få kalla det akvavit. Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Jag hade i kummin, istället för anis eller fänkål och det blev lyckat. Kummin är ju vanligt i knäckebröd, men jag tycker det funkar finfint i mjuka bröd också
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl. 2-5 tsk Kummin
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl. 2-5 tsk Kummin
1 tsk brödkryddor (jag hade anis, fänkål och kummin som jag mortlade fint). Idag har det blivit lite småfix här hemma både i köket och med bilen men jag har även hunnit med en springrunda
kummin eller anis hela frön eller malda). 1 matsked brödkryddor (fänkål. Mixa alla torra ingredienser förutom kryddor och de hackade nötterna med mixerstav
1 tsk anis. 1 tsk kummin. 1/2 msk fänkål. 1 tsk anis. 1 tsk kummin. 1/2 msk fänkål. Nu var det ett tag sedan det blev några recept på bloggen, men ibland räcker inte tiden till