1 l kantareller. Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora. Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen
Kantarelltoast. Dela och rensa kantarellerna. Färska gula kantareller, eller kantareller på burk1 dl grädde1 st schalottenlöktoastbrödtimjan. Förrätter 1 pkt krustader
Ta de putsade och sköljda kantarellerna och lägg de i en stekpanna med smör som fått ta lite färg. Sväng runt pannan så att grädden lägger sig runt kantarellerna i pannan
Jag blev mätt på denna, men en lite mindre portion skulle fungera som förrätt. Igår kom vi hem lite sent från landet, med oss hade vi en hink med kantareller Micke tog hand om tvätten medan jag fixade i köket…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Färska kantareller är klart bäst, men djupfrysta funkar ju också men det är skillnad. Börja med att smörsteka kantarellerna med salt och vitpeppar efter behag, sedan värmer du också på en kastrull med buljongen och håller den sjudande
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Det jag gått och varit sugen på var vanliga köttfärsbiffar med kantarellsås, färsk potatis, lingonsylt och egengjord inläggningsgurka