Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Ikväll så förkokade jag dem i buljong, lagerblad, färsk timjan, kryddpeppar, morot och lök Till ribsen så blev det en enkel råkostsallad som blev anpassad både till Lina och oss
Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. 1,2 kg revben, skurna i bitar
Jag brukar använda tjocka, färska revbensspjäll som jag förkokar med kryddor (vitpeppar, vitlöksklyftor, lagerblad, ingefära) under lock i ca en timme ( jag lagar i regel kött för fyra personer så ett drygt kilo spjäll burkar det bli)
Denna gången förkokade jag köttet och grillade sedan av det i ugnen vilket är en annan metod. Igår gjorde jag förkokta och ugnsgrillade revbensspjäll, då är det tjocka revbensspjäll jag pratar om och inte spareribs som är tunnare
Gällande ditt högrev så är det kanon att förkoka. Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…
Hemligheten med att få riktigt möra revben är att förkoka dem i timmar innan de glaseras. Så av den anledningen - och det faktum att revbensspjäll var på "offerta" i butiken - blev dagens lunch lite bättre än vanligt