Förkoka revben recept

Tjocka revben i ugn

Tjocka revben i ugn

Jag har provat att förkoka dem men tyckte inte att det blev lika gott som att låta dem ligga länge i ugnen så nu gör jag dem bara i ugnen istället

Grillade revben

Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Tjocka revben med råkost

Tjocka revben med råkost

Ikväll så förkokade jag dem i buljong, lagerblad, färsk timjan, kryddpeppar, morot och lök Till ribsen så blev det en enkel råkostsallad som blev anpassad både till Lina och oss

Grillade revben

Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. 1,2 kg revben, skurna i bitar
Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
BBQ-glaze som hittat hem

BBQ-glaze som hittat hem

Jag brukar använda tjocka, färska revbensspjäll som jag förkokar med kryddor (vitpeppar, vitlöksklyftor, lagerblad, ingefära) under lock i ca en timme ( jag lagar i regel kött för fyra personer så ett drygt kilo spjäll burkar det bli)
Spareribs

Spareribs

Har man tunna revben så behöver man inte förkoka eller baka dem utan kan köra dem direkt på grillen. Revben
Revbensspjäll med murkelsås

Revbensspjäll med murkelsås

Denna gången förkokade jag köttet och grillade sedan av det i ugnen vilket är en annan metod. Igår gjorde jag förkokta och ugnsgrillade revbensspjäll, då är det tjocka revbensspjäll jag pratar om och inte spareribs som är tunnare
Julgrill 2015

Julgrill 2015

Grisfötterna förkokar vi först, eftersom det är svårt att få allt kollagen att smälta ner enbart i smokern
Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!

Gällande ditt högrev så är det kanon att förkoka. Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…
Happy BBQ Asia Pytt

Happy BBQ Asia Pytt

Här röks revbenen en stund innan för extra smak. Tjocka revben. Jag började med att delade upp de tjocka revbenen
Revbensspjäll med varm äppel- och potatissallad

Revbensspjäll med varm äppel- och potatissallad

Hemligheten med att få riktigt möra revben är att förkoka dem i timmar innan de glaseras. Så av den anledningen - och det faktum att revbensspjäll var på "offerta" i butiken - blev dagens lunch lite bättre än vanligt