De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISKSÅS lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1. EXOTISKSÅS2,5 dl cocos creme (Blue Dragon)2,5 dl gräddesaften från 1 lime1 tsk mango chutney1 tsk sambal oeleklite himalayasalt1. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut. 1 tsk mango chutney
Såsen. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp. Kryddiga köttfärsbiffar i exotisksås, 4 portioner. 1 msk sweet chilisås. 1 msk mango chutney. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, i ca 10 minuter. Kryddiga köttfärsbiffar i exotisksås, 4 portioner. 1 msk mango chutney
Till serverade jag en sås på crème fraîche och mango chutney med soja. Ställ in potatisen i ugnen att grädda medan du fortsätter med laxen, såsen och tillbehören
Det bjöds på exotisk planka till lunch, och vem gillar inte planka liksom. Kyckligfilé i en fantastiskt smakrik sås på mango chutney som var så där jag-skulle-kunna-äta-såsen-med-sked-god ni vet
Vi testade att laga en ny krämig och lite mer exotisk pastasallad med färsk mango och ananas. Till det grillade vi kycklingspett som penslats med Sweet Baby Ray barbecue sås och det blev verkligen en hit
Mixade lite exotisk frukt med juice och blandade med is och mynta. De använder inte så mycket filé som vi, utan då var det oftast en hel fågel styckad som fått koka i en god sås
Koka ihop en enkel sirap, skär upp lite frukt och rör ihop en sås. Exotisk frukt med kaffir limebladssirap och kokoskräm50 g palmsocker100 g + 2 tsk vatten4 st frysta eller färska kaffir limeblad1/2 lime, saftenLägg det krossade sockret, vatten och limeblad i en kastrull på medelvärmeRör om tills sockret har smultit och lämna orört tills vätskan är sirapslik (småkoka i ca 8 min)Ta kastrullen åt sidan, lägg i 2 tsk vatten och limesaftenLåt svalnaKokoskräm1/2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt1/2 dl kokosmjölk/kokosgrädde (t. Santa Maria extra creamy)1/2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)1/3 tsk krossad svartpepparBlanda alla ingredienser sammanÖvriga ingredienserfärsk mango, ananas, passionsfrukt och myntaSkär frukten i bitar och lägg i portionsskålarHäll på av sirapen, lägg till en stor klick kräm och dekorera med passionsfrukt, mynta och svartpepparEksoottisia hedelmiä, kaffirlimetinlehtisiirappia ja kookoskreemiä50 g palmusokeria100 g + 2 tl vettä4 kpl pakastettua tai tuoretta limetinlehteä1/2 lime, mehuLaita murskattu palmusokeri, vesi ja limetinlehdet kattilaan keskilämmölle, sekoita kunnes sokeri on liuennutAnna seoksen poreilla rauhassa n. Santa Maria extra creamy)1/2 tl vanilijajauhetta (ei vanilijasokeria)1/3 tl vastarouhittua mustapippuriaSekoita kaikki ainekset keskenäänLisäksituoretta mangoa, ananasta, passionhedelmää ja minttuaViipaloi mango ja ananas annoskulhoihin, kaada päälle siirappia ja iso lusikallinen kreemiäKoristele tuoreella passionhedelmänlihalla, mintulla ja vastarouhitulla mustapippurilla 50 g palmsocker