Ersätta risvinäger recept

Vardagswok med naturligt glutenfria nudlar

Vardagswok med naturligt glutenfria nudlar

Dra pannan från värmen och tillsätt tamarisås eller sojasås, sesamolja, risvinäger eller äppelcidervinäger, honung eller agavesirap och vatten
Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

Bulgogi i salladsblad - koreanskt fredagsmys

Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. 1 msk risvinäger. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Spenat i sojavinägrett200 g färsk spenat 2 msk ljus soja 1 msk risvinäger 0,5 msk socker. Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet
Korean fried chicken

Korean fried chicken

Blanda risvinäger, strösocker och salt tills sockret har löst sig. 1 dl risvinäger. 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar). 2 msk risvinäger. Snabbpicklat grönt1 morot 10 cm rättika 0,5 rödlök 1 dl risvinäger 3 msk strösocker 0,5 tsk salt. Kyckling700 g kycklinglårfilé 2 dl maizenastärkelse 2 tsk vitlökspulver 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar) 1 tsk salt 2 msk rostade sesamfrön neutral matolja, att fritera och steka i. Sås4 klyftor vitlöks 1,5 dl soja 2 msk gochujang 0,5 dl honung 2 msk risvinäger 1 dl brun farin 3 msk ketchup
Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

10,5 msk risvinäger. 11-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek). 11 msk risvinäger. 1marinad0,5 dl japansk soja 2 msk strösocker 1 msk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk ingefära, riven 0,5 msk risvinäger. 1dressing2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås 1 msk risvinägerBlanda alla ingredienserna till marinaden
Bibimbap med tofu, spenat och shitake

Bibimbap med tofu, spenat och shitake

1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 150 g färsk shitakesvamp (går att ersätta med champinjoner). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 150 g färsk shitakesvamp (går att ersätta med champinjoner)
Jennies kimchiburgare

Jennies kimchiburgare

Kimchislaw0,25 litet vitkålshuvud 1 morot (liten) 8 cm purjolök 1 äpple 2 tsk ingefära 1 klyfta vitlök 1 msk strösocker 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver), kan ersättas med 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja
Koreanska burgare med kimchi-coleslaw och chilipotatis

Koreanska burgare med kimchi-coleslaw och chilipotatis

coleslaw0,25 vitkål, väldigt tunt skivat (litet vitkålshuvud) 1 morot, riven 8 cm purjolök, tunt skivad 1 äpple, finhackat 2 tsk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk strösocker 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas med 1/4 chiliflakes 3/4 paprikapulver) 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja. chilimajonnäs2 dl majonnäs (gärna hemmagjord) 2 msk gochujang (koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 2 tsk sesamolja. Chilipotatis900 g mjölig potatis 0,5 dl rapsolja 1 msk japansk soja 2 tsk farinsocker 2 klyftor vitlök, i skivor 1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas med 1/4 chiliflakes 3/4 paprikapulver) 1 nori (sushisjögräs) 1 tsk salt
Bibimbap

Bibimbap

Kan även ersättas med traditionell surkål som du pimpar med lite chili. Blanda 2 msk Sambal Oelek, 1 msk sesamolja, 1 msk socker, 1 msk vatten, 1 msk sesamfrön, 1 tsk vinäger (jag använde risvinäger) och 1 tsk pressad vitlök
Sushirisotto

Sushirisotto

Om du inte vill ha tofu kan du ersätta den med lax eller (marinerad) tzay. Ingefärsmarinad 1 msk agavesirap/honung1 msk risvinäger/vitvinsvinäger en nypa saltlite sambal oelek1 msk färsk ingefära, riven2 msk rapsolja + ½ msk sesamolja1 msk vatten1 förpackning tofu, tärnad  Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. 1 msk risvinäger
Wokad Kyckling med Chili & Jordnötter

Wokad Kyckling med Chili & Jordnötter

Tillsätt Hoisinsås, risvinäger, soja och ingefära. 1 msk risvinäger. Som budgettips så kan man ersätta 150 g kyckling med 500 g morötter och vitkål. 1 msk risvinäger
Crispy duck med hallon-hoisin.

Crispy duck med hallon-hoisin.

5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad. 5 cm ingefära, grovhackad 2 vitlöksklyftor, grovhackade 250 g frusna hallon 2 msk japansk soja 2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger 2 msk flytande honung 1/2 apelsin, saften. 5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad
Mapu dofu från Sichuan

Mapu dofu från Sichuan

1 msk chinkiangvinäger (mörk risvinäger, finns i asiatiska matbutiker, kan ersättas med balsamvinäger i nödfall). 1 msk chinkiangvinäger (mörk risvinäger, finns i asiatiska matbutiker, kan ersättas med balsamvinäger i nödfall)