Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. 1 msk risvinäger. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Spenat i sojavinägrett200 g färsk spenat 2 msk ljus soja 1 msk risvinäger 0,5 msk socker. Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet
1 msk risvinäger eller citron eller limesaft. 1 msk risvinäger eller citron eller limesaft. De flesta skulle må bättre av att äta en kost med större andel färska grönsaker
1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 150 g färsk shitakesvamp (går att ersätta med champinjoner). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 1 msk risvinäger (går att ersätta med vitvinsvinäger). 150 g färsk shitakesvamp (går att ersätta med champinjoner)
Det gå bra att ersätta kyckling med lax men det blir då givetvis mer points. 1 knippe thai/söt basilika (går utesluta eller ersätta med mynta eller koriander). 1 msk risvinäger. 1 knippe thai/söt basilika (går utesluta eller ersätta med mynta eller koriander). 1 msk risvinäger
Kan även ersättas med traditionell surkål som du pimpar med lite chili. Blanda 2 msk Sambal Oelek, 1 msk sesamolja, 1 msk socker, 1 msk vatten, 1 msk sesamfrön, 1 tsk vinäger (jag använde risvinäger) och 1 tsk pressad vitlök
Om du inte vill ha tofu kan du ersätta den med lax eller (marinerad) tzay. Ingefärsmarinad 1 msk agavesirap/honung1 msk risvinäger/vitvinsvinäger en nypa saltlite sambal oelek1 msk färsk ingefära, riven2 msk rapsolja + ½ msk sesamolja1 msk vatten1 förpackning tofu, tärnad Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. 1 msk risvinäger
Tillsätt Hoisinsås, risvinäger, soja och ingefära. 1 msk risvinäger. Som budgettips så kan man ersätta 150 g kyckling med 500 g morötter och vitkål. 1 msk risvinäger
Ersätt risvinäger med äppelcidervinäger eller limesaft. Om veckomenyerna…. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Ersätt risvinäger med äppelcidervinäger eller limesaft. Om veckomenyerna…. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Risvinäger. Ett bra ersättare för rödvinäger är lika delar vita ättika och rött vin. För en matsked balsamvinäger ersätt en matsked av antingen brun risvinäger eller kinesisk svart vinäger
1 msk chinkiangvinäger (mörk risvinäger, finns i asiatiska matbutiker, kan ersättas med balsamvinäger i nödfall). 1 msk chinkiangvinäger (mörk risvinäger, finns i asiatiska matbutiker, kan ersättas med balsamvinäger i nödfall)