½ dl havremjöl av ren havre (kan ersättasmed mer teff- eller rårismjöl). De innehåller i och för sig naturligt glutenfria mjölsorter som de bör (exempelvis rismjöl, potatismjöl och majsstärkelse) men utöver det mjöl man vill ha, får man även i vissa fall glutenfri vetestärkelse (tänk hur de måste ha processat vetet för att få bort allt gluten)
Serveras med ris. Du kan ersätta sojafärsen med 1½ dl röda linser, tillsätt då 1½ dl vatten. 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl. Låt småputtra i 20-30 minuter med omrörning då och då. 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
En av produkterna som har varit lite svårare att ersätta är deodoranten. Stylingprodukter till håret är ingenting existerar i mitt liv längre (förutom potatismjöl) och alla kemiska skönhetsprodukter har försvunnit eller bytts ut mot olika naturliga och ekologiska produkter
Själva poängen är alltså att sluta äta saker som smakar sött vilket innebär att man inte ska ersätta sina dåliga vanor med något annat som också smakar sött, t
½ dl Tapioca*** (kan ersättasmedpotatismjöl). Är det verkligen värt det att börja experimentera med helt nya ingredienser som man inte vet vad de är och hur de fungerar
Tapiokamjöl har jag skrivit om i ett inlägg om äggfri bakning, eller läs mer här… Tapiokamjölet går annars att ersättamedpotatismjöl i det här receptet
Blanda eventuellt frukten medpotatismjöl. Nej det blev ingen dans runt stången på midsommarafton, men picknick i Folkets park med trevligt folk, lite salsa som strömmade från en scen och en massa god mat och kakor