Ersätta fibrex recept

Glutenfri surdegslimpa med fibrer och teff

Glutenfri surdegslimpa med fibrer och teff

1,5 msk fiberhusk eller finax psyllium (= finmalet psylliumfröskal, kan ersättas med dubbla mängden grovmalet) Läs mer om psylliumfröskal här…. 35 g fibrex (flakes). 1,5 msk fiberhusk eller finax psyllium (= finmalet psylliumfröskal, kan ersättas med dubbla mängden grovmalet) Läs mer om psylliumfröskal här…. 35 g fibrex (flakes)
Ljus fullkorns- & fiberlimpa (naturligt glutenfri)

Ljus fullkorns- & fiberlimpa (naturligt glutenfri)

Du kan ersätta jästen i receptet med 1 msk äppelcidervinäger och 2 tsk bikarbonat. 0,75 dl fibrex (flakes). Kan ersättas med 3 msk grovmalet. 0,75 dl fibrex (flakes). Kan ersättas med 3 msk grovmalet
Finska kållåda

Finska kållåda

Detta är mjölkfritt ifall du steker allt i olja och korngrynen går nog att ersätta med fibrex el dyl om man vill ta bort gluten
Glutenfri surdegslimpa med krossat bovete

Glutenfri surdegslimpa med krossat bovete

Några mjöler som funkar att ersätta med och använda i det här receptet. 1,25 dl fibrex (flakes). 1 tsk mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas eller ersättas…. 1,25 dl fibrex (flakes). 1 tsk mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas eller ersättas
Formbröd med durramjöl

Formbröd med durramjöl

Det går att ersätta med annat mjöl, exempelvis havre- ris- eller sojamjöl men då blir inte smaken eller näringsinnehållet detsamma
Kesobröd - LCHF

Kesobröd - LCHF

fibrex. fibrex. 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex)
Glutenfritt kastanjebröd med egen mjölmix

Glutenfritt kastanjebröd med egen mjölmix

Jag kom över en påse i Hötorgshallen, kan ersättas med bovetemjöl om man inte har lika stor tur. GLUTENFRITT KASTANJEBRÖD MED EGEN MJÖLMIX15 g jäst1½ dl linfrön1½ dl fibrex1 dl pofiber1 msk fiberhusk100 g bovetemjöl100 g rismjöl100 g majsmjöl100 g kastanjemjöl4 msk surdegspulver (quinoa- och risbaserat)1 dl oskalade sesamfrön1 dl pumpafrönca 8 dl vattenBlanda alla ingredienser med så mycket vatten att det blir en väldigt lös och kladdig deg som definitivt inte går att knåda. 1½ dl fibrex
Glutenfria scones

Glutenfria scones

Det blir ju lite annorlunda textur än vad man är van till såklart men de blev väldigt saftiga och fick ett fint och krispigt yttre, som jag gillar dom jag använde mig av lite rågflingor men är man glutenallergiker kan man ersätta detta med tex fibrex
Nyttobollar

Nyttobollar

NYTTOBOLLAR8 blötlagda osvavlade (mörka) aprikoser (blötläggningen gör dem lite mer magvänliga om man ammar och bebisen har lätt för att få gasbesvär)10 mjuka katrinplommon½ dl hela linfrön½ dl finmalen fibrex (ersätt med pumpafrön som mixas för raw-version)4 färska urkärnade dadlar½ dl hampaprotein2 msk sojaprotein (använd hampaprotein istället för raw-version)½ msk vaniljsocker vatten till lagom konsistensMixa ihop ingredienserna med så mycket vatten att det blir en formbar deg
Saknar du bröd?

Saknar du bröd?

1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex). 1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex). Hej,. Under min tonårstid var jag nog en mackmänniska, åt skogaholmslimpa, tekakor och rostbröd
Superchokladbollar

Superchokladbollar

kardemumma, kanel och nejlikor för pepparkaksvariant, kakao och kaffe för mer normal chokladbollsvariant, vaniljsocker eller ännu hellre vaniljpulver för vaniljsmak, byt ut blåbären mot andra bär, ersätt russin med annan torkad frukt, hoppa över dadlarna, använd boveteflingor, hirsflingor, havregrynmalda nötter eller frön istället för fibrex och linfrön
Solrosfröbröd

Solrosfröbröd

- 0,75 dl)2 dl rostade solroskärnor1 dl kruskakli (går att ersättas med Finax Fibrex)4 msk linfrön2 dl riven lagrad ost 7 ägg4 tsk fiberhusk1 tsk salt2 tsk bakpulver