Entrecôte på japanskt vis recept

Entrecôte på japanskt vis

Entrecôte på japanskt vis

Grilla biffarna några minuter var sida, helst över kolglöd. 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor). 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor)
Bulgogi

Bulgogi

Marinaden funkar även för hela skivor entrecôte sommarens grillmiddagar. med alltför stora satser blir det mer kokt än wokat och med för små blir det problem att hålla det varmt - eller så får Du stå vid spisen hela kvällen och kinesiskt vis skicka ut rätterna vartefter de är färdiga utan att själv kunna delta i kalaset
Sukiyaki

Sukiyaki

Tunt skivad entrecote japansktvis. Vi har haft några mysiga dagar landet i Bergslagen så därför har det varit lite tyst här inne

Entrecote på koreanskt vis

Pensla köttet med marinaden och lägg i en plastpåse. Vänd påsen då och då. Torka och grilla entrecoten några minuter varje sida

Marinerat kött på koreanskt vis

beroende hur stark smak du önskar. Blanda soya, vitt vin, olja, vitlök och gräslök till marinaden. Smaksätt med nymald vitpeppar

Wok med biff

utskuren biff, entrecôte, lövbiff, fransyska – beräkna. Det beror delvis hur många vi blir kring bordet eftersom woken lätt blir överfull då det wokade ju ska röras runt hela tiden