Entré vitlök recept

Het korv och provsmakning

Het korv och provsmakning

) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Rostad tomatsoppa

Rostad tomatsoppa

Nu har hösten gjort entré. Skala vitlöken, dela chilin. 2-3 vitlöksklyftor. 2-3 vitlöksklyftor. Naturen har ändrat färg från grön till gult och rött, dagarna blir också kortare och luften är kyligare
Minestronesoppa

Minestronesoppa

Men att bjuda er på fisk, det väntar vi lite till med för idag är det dags för en soppa att göra entré här i köket
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja. Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja
Glaze till kyckling eller kött

Glaze till kyckling eller kött

Som en kall och fuktig filt gjorde hösten entré denna veckan. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och blanda med creme fraiche och vitlök
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök och svamp, eller stuvas
Kalvfond…

Kalvfond…

En stekpanna hettades upp med lite olja och tomatpurén gjorde entré och fick bryna på lite färg. 1/2 vitlök. 1/2 vitlök
Lammjärpar i tomatsås

Lammjärpar i tomatsås

Nästa vecka kommer den första Matkassen att göra entré i detta hemmet. Blanda färs med ägg, timjan, vitlök, soltorkad tomat samt salt och peppar
Tacolinser

Tacolinser

Du hade några riktigt heta år på nittiotalet, föll sedan i glömska, medan andra spännande råvaror och maträtter gjorde entré
Som omväxling till guacamole

Som omväxling till guacamole

Sanningen att säga är det ett väl beprövat, något modifierat recept från den tid då Allt om Mat gjort sin bejublade entré i periodisk press
Köttfärssås, enkelt eller krångligt?

Köttfärssås, enkelt eller krångligt?

Fräste gul lök och vitlök på låg värme så att löken hinner släppa alla smaker innan jag åter höjde temperaturen och lobbade in köttfärsen från den glada Albert Andersson i Saluhallen, saltade, pepprade och brynte upp innan tomatsåsen gjorde en entré likt Darth Wader med pompa och ståt