Enkla tilltugg till drinken recept

2 Spara

Enkelt drinktilltugg

1 paket hälsans kök soja nuggets, lite olja eller en klick smör, 2 champinjoner, skurna i bitar, 5 g blandade groddar
12 Spara

Ädelostbollar

150 g riven kvibille® ädel, 3 msk arla köket kesella® kvarg, 50 g rostade mandelspån, 1 st päron
4 Spara

Laxrullar

300 g tunna stora skivor gravad lax, 1 dl arla köket kesella® kvarg, 1 msk senap, 2 msk hackad färsk dill
Enkla tilltugg till drinken

Enkla tilltugg till drinken

Ska du ha en liten tillställning hemma? Kanske bjuda på något gott att dricka, något lätt att äta och kanske någon smaskig efterrätt om andan faller på? Om du har tänkt att ha en drinkkväll med närmaste vännerna vet vi precis vad du bör göra för enkla tilltugg till drinken. För visst vattnas det i munnen när man hör det viskas om tunnbrödsrullar med lax och pepparrot samt bruschetta med hackade tomater och tapenade? Det finns många goda och lätta sätt att variera tilltugget till drinken. Tänk litet och gott så är du redan något på spåret.

Något lätt till din Cosmopolitan

Vad kommer du att bjuda på under din drinkkväll? En klassiskt röd Cosmopolitan med tranbärsjuice som får dig att drömma om New York och sena kvällar? Vad sägs om en klirrande Whiskey Sour som för tankarna till en veranda i södern? Oavsett vilken som är din favorit är det gott att bjuda på enkla tilltugg till drinken, något som i engelskpratande länder brukar kallas för "finger food", det vill säga fingermat. Här i Sverige skulle ordet "handmat" kanske illustrera rätten mer rättvist då det helt enkelt handlar om att munsbiten ska vara så liten och greppbar att den går att ta från brickan och föra till munnen. Du ska inte behöva släppa taget om din drink. Enkla tilltugg till drinken finns i många olika utföranden, där snittar på rostade trekanter troligtvis är en av de vanligaste. Har du bara en mindre brödskiva som bas kan du utöka med nästan vad som helst.

Få en härlig kväll med enkla tilltugg till drinken

Enkla tilltugg till drinken behöver inte vara avancerat eller något du ens behöver göra själv. Kom ihåg att matvarubutikerna är fyllda med mängder av snacks som passar bra till dig och dina vänner. Ostbågar är alltid en vinnare och den gamla trotjänaren salta pinnar finns kvar i sortimentet av en anledning. Vill du ha färdiga tilltugg men ändå göra det lite speciellt kan du göra egna varianter av chips. Häll dem i olika skålar och låt dina gäster imponeras. Ju fler smaker som finns tillgängliga, desto svårare blir det att gissa, men vi på myTaste vågar lova att alla kommer känna igen minst en version vid namn. Vill du tillbringa lite tid i köket, men ändå hålla det smidigt? Då är det en enkel match att göra egna minipizzor. Här kan till och med gästerna vara med och välja sin egen garnering. Enkla tilltugg till drinken är inte svårt att få till med hjälp av myTaste.