Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper. Lägg två skivor skinka på varje smörgås. Vill man ha en liten sötare touch på smörgåsen kan en skiva ananas vara mer än en klassiker
Jag ringlade lite olivolja på varje sida av mackan och stekte den i en grillpanna med en bit bakplåtspapper på och en tyngd(jag använde en rejäl gryta) uppe på smörgåsen, vände den en gång så att den stekte på båda sidorna
Dock ska man ju förstås inte underskatta hur god en vanlig smörgås kan bli med några enkla ingredienser… Nej, nu blev jag riktigt sugen på att göra en smörgås, helst en laxsmörgås
Jag hittade på ett lite enklare recept, hoppade över att vispa äggvitorna och gulorna. Â Ett bra alternativ om man vill ha en smörgås som fungerar till lågkolhydratkost
Jag har aldrig tidigare lagat piroger men älskar det och att då börja med den enklaste av enkla varianter och göra piroger på fryst redan färdig smördeg kan ju inte gå fel liksom
Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Det skadar ju inte heller att det smakar riktigt riktigt gott med dessa enkla ingredienser. Man kan använda smörgåsgrill men jag steker hellre i panna på spisen med en tallrik som tyngd ovanpå för lagom "ihoptryck"
Så tillsammans med Schär har jag tagit fram receptet på de här enkla och super goda pizza mackorna. Lägg mackan på en plåt, bred på tomatsåsen och toppa med kalkonen (eller skinkan) och ost
Servera gärna med en god sallad. Servera gärna med en god sallad. 2 ägg2 dl grädde 3 dl riven ost 100 g skinka i tärningar (klippte vanligt rökt skinka som man har på smörgås)Vispas ihop, häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 min på 225 grader. 100 g skinka i tärningar
Till soppan åt jag en jättegod smörgåsmedskinka, tomat, keso och lite mango på toppen. Fast det har nästan varit lite bra för jag har haft en sån här tvätt-städ-pyssla-med-sånt-man-aldrig-orkar-när-man-jobbar-dag