Äpplena kan förstås bytas ut mot annan frukt som päron, plommon, persikor eller rabarber. I förrgår fick ni ju tips på en god och nyttig frukostsmoothie gjord på hemmagjord kokosmjölk, och idag tänkte jag bjuda er på en enkel och lättgjord äppelefterrätt där kokosraspet som blev över kom till användning
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Jag älskar varma eller i allafall lite varmljumna efterrätter på höst och vintern. Och nu när vissa lyckliga kan skörda egna päron och äpplen från trädgården gäller det att passa på
Det fanns inte tid att låta den koka till kola, så istället gjorde jag fem stycken minikladdkakor med smak av kola och kardemumma, och tunna skivor päron
När allting är gräddat och har fått svalna kan du montera ihop dina efterrätter. Och idag hade jag mer än gärna slängt ihop en proteinrik matchaglass som serverats tillsammans med ett ugnsbakat päron med sockerfri choklad
Jag målade med saffran som jag löst upp i en liten sked rom och guld som jag sprayade över (finns att köpa i välsorterade butiker och på nätet – jättekul att använda och förgylla efterrätter med
~ After Eight päron med vispad grädde ~. Till efterrätt bjöd jag After eight päron som jag knappt tror jag har ätit sedan jag var barn, vilket är synd för det är både en enkel dessert och mycket god
Vill du skapa världen enklaste, festligaste efterrätt med hög nyårsaftonsfaktor, så gör du så här. Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten