Enkla maträtter recept

Enkla maträtter

Enkla maträtter

Att laga mat är roligt men ibland har man inte den tiden som krävs för att stå vid spisen i timmar och vill bara göra något enkelt. När man kommer hem från jobbet efter en lång dag orkar man kanske inte att lägga ner samma tid man annars är villiga att spendera på en god söndagsmiddag. Då är det bra om man är redo med kunskap om några enkla maträtter. En sallad är enkelt att snabbt slänga ihop och behöver inte innebära mycket disk. Med rätt uppmuntrande ord och bekanta smaker kan man även övertyga barnen att äta en nyttig sallad.

Enkla maträtter till vardags

Ett tips när det kommer till enkla maträtter som barnen älskar är stuvade makaroner med stekt falukorv. Koka en béchamelsås med salt, peppar och lite muskotnöt. Red av till en halvtjock sås och koka upp pastavattnet. Skiva falukorven i tunna skivor och stek medan pastan kokar färdigt. Blanda den färdigkokta pastan med såsen och det är klart att servera, på mindre än en halvtimme. Som tillbehör passar det utmärkt att servera en snabblagad sallad med nötter och melon. Melonen tillför vitaminer och god smak medan nötterna är fyllda med mineraler och nyttiga fetter. När det gäller enkla maträtter hittar du mängder tips och förslag här på myTaste. För att matlagningen i vardagspusslet ska vara så lätt som möjligt är det bra om man redan innan förbereder vad man ska laga. Då slipper man åka till affären och handla varje gång innan man ställer sig vid spisen. Hitta inspirationen på myTaste.

Förbered vardagen med stora satser

För att vara redo för veckans matlagning är det även bra om man förbereder enkla maträtter som håller länge i kylskåpet. När du lagar pizzasallad eller coleslaw är det lätt att göra en lite större sats och sedan använda den under flera dagar. Det finns många enkla maträtter som är lätta att göra storkok av för att värma senare. Köttfärssås är till exempel en bra grund i många maträtter och passar utmärkt att förvara i frysen och värma på när det behövs. Många gratänger är också lämpliga att frysa in färdiga i formen. Tänk bara på att formen är borta så länge den står i frysen. Använd engångsformar om du vill göra en riktigt stor sats att spara till senare. Potatis passar dåligt att frysa in då den blir lite gummiaktig när den återvärms men pastagratänger och gratänger med ris fungerar utmärkt. Hitta tips och inspiration på myTaste för ett enklare vardagspussel.

Sökförslag och sidor