Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Den är framför allt också väldigt enkel att lyckas med. Vira in den varma köttbiten i aluminiumfolie och låt den vila minst en halvtimme före uppskärning
Den är helt enkelt lika god som den är gyllene och ett absolut måste om man tycker om saffran. Tillsätt räkorna och musslorna och låt dem bara precis bli varma
En fiskgryta kan göras hur enkel - eller hur exklusiv - som helst. Kan varmt rekommendera vidare. Fisksoppan är inte svår alls att göra, snarare perfekt bjudmat eftersom man kan förbereda ända fram till punkten där man lägger i fisken
Termometern mäter för tillfället 28 grader, och varmare har det varit under dagen. Lättlagad och enkelbjudmat, ett recept som här nedan är för 8 personer
Tillsätt sedan paprikan och champinjonerna och stek tills dessa har fått färg och är varma. Häll i creme fraichen och rör om tills dess att den är varm
Den kan ätas varm eller lagas i förväg och serveras kall i tunna skivor, gärna med svampsås. Detta är en härlig färs som passar lika bra till bjudmat som till vardagsmat
Potatis - liksom alla grönsaker och rotfrukter - är känslig för varmhållning. Trevlig bjudmat. Undvik därför att hålla kokt potatis varm, då förstörs C-vitaminet och dessutom blir smaken sämre