Nu till dekorationen som är helt efter eran egen fantasi, jag gör den barnvänliga dekorationen (se bilden) eftersom vi alltid har barn med oss när vi äter den
Tårtan är enkel att göra och blir jättegod. Avsluta med att garnera smörgåstårtanmed färska skalade räkor, vindruvor och dillkvistar samma dag som den skall ätas
Jag har angett mängden på salladerna i gram så blir det enkelt för er ifall ni vill köpa salladerna i charken, annars är det himla gott att göra egen mimosasallad och rödbetssallad om man orkar och hinner
Det får helt enkelt bli fler tillfällen för smörgåstårta framöver. Jag valde att göra en klassisk smörgåstårtamed ägg/räkor, skinka/mimosasallad och leverpastej/smörgåsgurka
Avskyr verkligen smörgåstårta, när den består av ett hopkok av kokt billig skinka blandad med crabsticks och vattniga räkor och majonäs som smakar kemikalier
Jag fick ett önskemål av en läsare att lägga upp ungefär vad det kostar att göra en smörgåstårta själv, en man enkelt kan göra till fredagsmyset till familjen utan några större krångel så jag har listat upp ingredienser och cirkapriser
Enkelt och väldigt, väldigt gott. Täck sedan kanterna med hackad dill, garnera med skivade ägg, skinka (gjorda som små rosor) handskalade räkor, äggklyftor, citron, gurka och lite dill
En smörgåstårta är ju kanske klassisk kalasmat, och med all rätt, men man kan ju faktiskt likväl göra den hemma till middag en kväll, bara för att det är så fantastiskt gott helt enkelt, och det är ju inte alls svårt egentligen
Blanda leverpastejen med den hackade smörgåsgurkan, man kan blanda lite ovispad grädde i leverpastejen så går det lättare, bred på lock 1. Blanda Kavli´s smältost med de hackade mandarinerna, bred blandningen på lock 2. I resten av gräddblandningen rör du ner den hackade skinkan, bred blandningen på lock 3. 100 g hackad bayonneskinka