Superduperenkel att koka ihop. Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk)
Snabb, enkel och god vardagsmat. Min svägerska hade dessutom kokt en fantastikt god plommonchutney till också, som jag ska dela med mig av till er vid tillfälle
Hur enkelt kan det inte bli. FW och M var rörande eniga om att vår plommonchutney satt som en sportkepa till kalopsen medan jag höjde det mer traditionella med inlagda rödbetor till skyarna
Så gott, så enkelt att variera och faktiskt inte alls svårt att göra. Plommonchutney & chili (nedan). Här blandades samman hälften plommonchutney med chili och hälften sweet chili
Servera som en enkel dessert med en klick vispad grädde smaksatt med vanilj eller en skopa glass. Plommonchutney, plommonpaj, plommonmarmelad med cognac, plommonkompott, plommonkaka, stekta plommon med glass och så