Men lax fanns i frysen, ris i skafferiet och örter i grönsakslandet, så det enda som sonen behövde åka och handla var creme fraiche, så vi kunde laga en enkellaxgryta
Den här laxgrytan har jag tänkt att tipsa om så länge. Laxgryta. Jag tror att jag har tagit kort på tallriken 4-5 gånger vid olika tillfällen när vi har ätit denna, men sen har jag inte kommit till skott
Nej, det har faktiskt aldrig hänt förr, eftersom jag älskar att baka, men eftersom jag inte är pigg så finns ingen ord för prisesstårtsbak helt enkelt, så det blev ett samtal till caféet igår
Blanda hummerfonden med vatten i en kastrull. Rör ner crème fraiche, grädde och senap. Låt puttra 5 min. Skär laxen i 3 x 3 cm stora bilar och lägg dem i såsen
Vi pratar om lime, citrongräs och garam masala, ja, helt enkelt en fantastiskt god kombination. Servera laxgrytan tillsammans med kokt ris, och gärna ett gäng härligt gröna ärtor
Lax i gryta från mellanöstern är ofta tomatbaserade och liksom i det här receptet friterar man laxen (eller vilken fisk man nu använder) innan man tillsätter den till grytan
Tillsätt nymalen svartpeppar en citronskiva och några färska dillkvistar strax innan servering Servera med kokt potatis och gärna en enkel sallad (grönsallad tomat+ lite vinägrett)
Delarna man inte vill använda denna vecka kan man enkelt stoppa i en fryspåse och använda senare. Laxgrytan kan serveras som soppa utan ris till (spä med lite extra vatten och kokosmjölk då eller skippa soppan denna vecka och kör en matig vintergryta istället