Landgången som företeelse och maträtt är över 100 år gammal. Då i början av 1900-talet sågs den som en finare maträtt som bjöds till lunch vid festligare tillfällen
Jag hade aldrig gjort någon smörgåsbakelse förut, men det var faktiskt väldigt enkelt. Igår var vi i Kallköket på skolan igen, och denna gång skulle vi få göra ett "riktigt" kallskänksarbete -nämligen smörgåsbakelser och landgångar
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Den stora smörgåstårtan består av ett vanligt fryst landgångs formbröd i dubbla rader så det blev bra yta för toppingen
Till Mattias födelsedag gjorde jag landgångar med lite olika fyllningar – eller toppingar kanske det heter, sen till efterrätt gjorde jag en suuuper enkel ”glasstårta” med krossad daim choklad i, toppat med jordgubbar
Enkelt och down-to-earth. Confiterade betor med frasig ostronskivling, ättiksmajonnäs, persiljeolja och machesallat, Landgång med gravade sommargrönsaker, krämigt ägg och ramslöksmajonnäs, Karamelisserade jordärtskockor med potatis- och getostpuré, cruditéer och ölsky
Enkelt, snabbt och minimalt med jobb. Vi gjorde en ny German-rätt från första serien Landgång. När det är varmt behöver man äta lite salt mat, det tycker i alla fall jag
Den runda tårtan nedan är en tonfisktårta som är super enkel att göra. Landgång och kavringFyllning 1. Lite bakning har de blivit i sommar men inte mycket