Sambal Badjak är en stekt sambal som är het, söt och litesyrlig. Suverän att ha hemma – enliten klick sätter fart på det mesta, pröva sambal till stekta grönsaker, nudlar, ris, tofu, ägg, fisk eller kyckling
Lite sött, salt och syrligt och med den hetta man själv bestämmer. Sherry) och lite salt. Det här är en rätt som påminner om en asiatisk rätt jag tidigare ätit på restaurang, men som då benämndes som ”kanton wok”
Jag gillar att den är litesyrlig till de goda grönsakerna och den söta glazen. Här får du inspiration från vår senaste grillning med chimichurri, wok, glaze och kryddblandning
Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt, (ägg ger en vackert glansig yta, olja ger lite krispighet, yoghurt en mjuk och litesyrligare skorpa, osv) och strör förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Wokad Fågel Wok har varit en favorit i mitt kök i många år. Förr var det ofta äggnudlar till, menen kålsallad funkar bra i stället, om man vill dra ner på kolhydraterna
Här fick några fläskkotletter, en öppnad påse haricot verts och lite mathavre gå sitt öde till mötes i den här – ja, låt oss kalla den för enwok, det blir lättast så – woken som jag smaksatte med massor, massor, massor av ingefära
Rör ofta och mosa ihop allt med baksidan av en träslev till en massa, lite bitar gör inget. Jag använde syltsocker, eftersom det innehåller pektin, och gör barfin lite fastare
Men vad säger att vi skandinaver inte kan testa lite nya smaker. Umami är numera erkänt som ”den femte smaken” efter sött, salt, beskt och syrligt och främst känt från det kinesiska och japanska köket
Ställa sig på vågen är ju aldrig kul särskilt inte när den visar + kg. Litesyrligt och styrka kan man ju få om man har i lite mer sambal än vad som står i receptet