Lite fusk, mengod och snabblagad är den. Utan "blad" om man vill göra det riktigt grekiskt. Jag gillar moussakamen inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Gratängen toppar man sedan med en ostsås som gör att gratängen blir riktigt krämig och god. Grekisk mat är bland det godaste jag vet och moussaka är nog en av dom rätter jag gillar allra mest när det kommer till det grekiska köket
Var först lite skeptisk till att ens testa receptet då jag inte tycker att det är så gott med auberginer, men det visade sig att den faktiskt var riktigtgod
Sätter god smak på det mesta, färssås, moussaka, bönröra, pasta. Ibland trillar man bara över något, som vad man än gör inte riktigt släpper taget om en
OCH- kom ihåg- enmoussaka är godare ju längre den står. Eftersom man använder sig av mycket olivolja i den här rätten så är det jätteviktigt att ni har engod olivolja och en av god kvalité
Då serverades den i en portionsform och den var helt sagolik god. Det är enriktig höjdare. Jag passade på att göra en stor laddning som jag kan frysa in och min moussaka gjorde jag så här
När Mattias ätit upp sin låda fick jag honom att smaka en tugga och han gav den faktiskt godkänt. I helgen förberedde jag en grekisk moussaka jag tänkte skulle passa perfekt att servera till middag någon kväll i veckan
Servera med engod sallad och turkisk yogurt. Skala potatisen och skiva denriktigt tunnt. För den som inte tycker om aubergine så går det lika bra att utesluta den och göra en vanlig köttfärsgratäng/moussaka
Greklands ‘nationalrätt’ blev det – enriktigtgodmoussaka. ) och äta enriktigtgod middag. Kanske borde man ätit något riktigtsvenskt som sill och nypotatis, dagen till ära, men eftersom Sverige inte levererar vädermässigt drömde vi oss bort till sydligare breddgrader istället
Där ska vi ägna oss åt yoga, promenader, lättare träning, goda samtal och så blir det nog lite god matlagning också, vi har en stor utegrill vid vår hyrda villa