När man kanske inte har supermycket tid att fixa en efterätt, så är detta receptet perfekt. Jag älskar verkligen att baka med nutella och detta är en len nutella mousse med ballerina kladdkaka botten och lite bär och choklad på toppen
) Jag kommer definitivt att göra dom här godsakerna igen, både att ha till frukost och att ha som färdig efterätt att plocka fram när sötsuget är som störst
Gjorde en enkel blandning i ett glas som lätt förbereds och kan garneras med de bär man har. En stor sked vaniljkräm på skorporna, lite lätt vispad grädde och sist bären med en kvist citronmeliss
Tips på efterätt. Toppa med bär. En riktigt god pannacotta serverad i fina glas brukar alltid gå hem. En klassisk marängsviss är ju älskad av alla och blir festligt fin om man serverar den i portionsglas
Och efterätten då, efter favoritpastan med sparris och citron. Kompotten la jag i botten på glas och fördelade sedan moussen ovanpå, och så några frostade blåbär på toppen
Den som lagat knäck känner nog igen propotionerna mellan ingredienserna i kolasmeten och visst smakar det knäck, vilket gör den till en passande julefterätt – för dem som orkar äta även en efterätt
Panna cotta är en italiensk efterätt. Om man gör panna cotta i små portionsformar, kan man sedan "klicka", få ur gräddpuddingen och låta den ligga på en spegel av god sås eller bär
Skriv ut Inlägget postades i Efterätter, Framhävda recept, Frukt & bär, Recept och Rabarber. Under tiden blandar du potatismjölet med lite vatten i ett glas och häller i detta i rabarberkrämen under omrörning och med en fin stråle så att det inte klumpar
Inlägget postades i Dryck, Efterätter, Framhävda recept, Frukt & bär, Recept och Jordgubbar. Vi hade många liter jordgubbar över efter midsommar som vi fick frysa in så vi försöker hitta på lite med de överblivna bären, bland annat har vi gjort hemkokt jordgubbssylt, jordgubbspaj och idag blev det då jordgubbssmoothies