Eclair med vaniljkräm recept

Eclair

Eclair

Det är en fantastisk kombination av en smakfull petit choux skal fylld med krämig hemmagjord vaniljkräm och en fyllig choklad ganache
Éclair chocolate

Éclair chocolate

  Ser ut lite som korvbödNär man fyller sina eclair fick jag lära mig att man kan göra hål undertill med en tyll som man sedan använder för att fylla sin eclair
Èclairs franska bakverk

Èclairs franska bakverk

Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Eclairer

Eclairer

Jag fyllde mina med hemgjord vaniljkräm, hallon och vispad grädde. Koka upp vatten och smör, tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel/slev
Vaniljkräm

Vaniljkräm

Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning. En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk
Éclair med vaniljfyllning

Éclair med vaniljfyllning

Vaniljkräm. Stick ett hål med en. Vaniljkräm. med sockret och vetemjölet, häll i mjölken. Bred ut glasyren längs med toppen
Citronmaräng Eclairs

Citronmaräng Eclairs

Om du inte är ute efter det syrliga kan du lätt fylla dem med nutella, vaniljkräm eller dulche de leche
Eclair failure

Eclair failure

Planen var att fylla de medvaniljkräm, grädde och täcka dem med choklad. Där ska jag och de andra deltagarna få testa att baka klassiska franska desserter så som eclair och mille fuilles
Éclairs

Éclairs

Man gör avlånga petit chouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
Chokladéclairer

Chokladéclairer

Blanda väl med en träsked. Gör vaniljkrämen genom att hälla mjölk i en kastrull. Rör kraftigt mellan varje gång med träsked eller elvisp
Chokladreligösor

Chokladreligösor

Det är bollar gjorda av petit choux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk). De limmas ihop medvaniljkräm
Pate a choux

Pate a choux

Lägg massan i en spritspåse med valfri tyll, och spritsa massan i önskade storlekar och modeller på en plåt med bakduk eller bakplåtspapper
Éclair

Éclair

GlasscremeDet är svårt med exakta mått med ta och blanda ner lite vaniljkräm åt gången i den vispade grädden till det att du har fått en luftig creme
Eclairs

Eclairs

Idag blev det en plåt med bara grädde innuti och en plåt medvaniljkräm. Avsluta med att ringla den smälta chokladen över bakelserna

Eclair

-När eclairerna har kallnat skär du ett snitt i dem och fyller medvaniljkräm. Vaniljkräm. -Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla över eclairerna