3 blad salladskål (kinakål finns i dem flesta mataffärerna). Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Finhacka kinakålen, salta och pressa ur vätskan. Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. I veckan gjorde min kompis Cecilia och jag dumplings. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
bok choy (kinakål). dumplingsplattor. Du kan också koka dina dumplings i vatten i ca 3 minuter. Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint
Att koka dem fungerar också, dina dumplings flyter då upp till ytan när de är klara. 15 blad kinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Finhacka vårlök/purjolök och kinakål. 2 kinakålsblad. Fyllning. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med fläskfärs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och honung
Dumplings (mjölkfri). Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter
Kinakål, salladslök och koriander finskivas. Som en Ramensoppa med dumplings. Göra egna dumplings är förvisso lite pilligt, men att ha färdigt i frysen som man ångar eller steker på, typsikt bra genväg
Plattorna får inte bli torra medan du gör dumplings. Klipp till smörpapper i lådans form så du kan lägga i flera dumplings på varandra om lådan är djup
Blanda fläskfärsen ingefäran, vit och gul lök, soyasås, sesamolja, ägg och kinakålen i en bunke. Ångkoka sedan dumplingsen ungefär 15-20 min. 3 dl kinakål strimlad
Gyoza är en form av kinesiska dumplings (fyllda degknyten) som är oerhört populära i Japan. 300 g malen fläsk- eller kycklingfärs 200 g salladskål/kinakål eller vitkål 4 torkade shiitakesvampar 100 g bambuskott 100 g lotusrot eller vattenkastanj 1 liten purjolök 1 knippe gräslök 1 tumstor bit ingefära 1 vitlöksklyfta 2 msk japansk soja, 1 tsk socker, 2 msk sesamolja, 1 msk sake, 2 msk misopasta, 1 tsk ostronsås Dippsås
Sedan länge har vi pratat om att göra gyoza, japanska dumplings, hemma hos Niklas och Stina. Som tillbehör blev det edamame, stekt överbliven fyllning och kinakålssallad