Dumplings kinakål recept

Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Dumplings

Dumplings

3 blad salladskål (kinakål finns i dem flesta mataffärerna). Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Finhacka kinakålen, salta och pressa ur vätskan. Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

Själv har jag tänkt ha dumplingsplattor i frysen samt färdigstekta, och sådana som är fyllda men råa
Dumplings med älgfärs

Dumplings med älgfärs

Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. I veckan gjorde min kompis Cecilia och jag dumplings. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

bok choy (kinakål). dumplingsplattor. Du kan också koka dina dumplings i vatten i ca 3 minuter. Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint
Taiwanesiska dumplings på tofu, räkor och fläsk med sesamsojadip

Taiwanesiska dumplings på tofu, räkor och fläsk med sesamsojadip

Att koka dem fungerar också, dina dumplings flyter då upp till ytan när de är klara. 15 blad kinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Dumplings

Dumplings

Finhacka vårlök/purjolök och kinakål. 2 kinakålsblad. Fyllning. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med fläskfärs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och honung
Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Kimchistekt ris med ägg (mjölkfri)

Dumplings (mjölkfri). Kimchi är en traditionell (fermenterad) koreansk rätt, som ofta baseras på kinakål, och det är ett riktigt läckert tillbehör till olika maträtter
Ramen, dumplings & buljong

Ramen, dumplings & buljong

Kinakål, salladslök och koriander finskivas. Som en Ramensoppa med dumplings. Göra egna dumplings är förvisso lite pilligt, men att ha färdigt i frysen som man ångar eller steker på, typsikt bra genväg

Dumplings

Blanda fläskfärsen ingefäran, vit och gul lök, soyasås, sesamolja, ägg och kinakålen i en bunke. Ångkoka sedan dumplingsen ungefär 15-20 min. 3 dl kinakål strimlad

Dumplings

Blanda kinakål med färs, salladslök, koriander, ingefära, salt, strösocker, soja, sesamolja och potatismjöl

Gyoza on my mind

Gyoza är en form av kinesiska dumplings (fyllda degknyten) som är oerhört populära i Japan. 300 g malen fläsk- eller kycklingfärs 200 g salladskål/kinakål eller vitkål 4 torkade shiitakesvampar 100 g bambuskott 100 g lotusrot eller vattenkastanj 1 liten purjolök 1 knippe gräslök 1 tumstor bit ingefära 1 vitlöksklyfta 2 msk japansk soja, 1 tsk socker, 2 msk sesamolja, 1 msk sake, 2 msk misopasta, 1 tsk ostronsås Dippsås

Hemma hos: Niklas och Stina

Sedan länge har vi pratat om att göra gyoza, japanska dumplings, hemma hos Niklas och Stina. Som tillbehör blev det edamame, stekt överbliven fyllning och kinakålssallad