Dubbla biskvier mandelmassa recept

Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
#17 Dubbla mandelkakor

#17 Dubbla mandelkakor

Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Daimbiskvier

Daimbiskvier

Om man vill kan man dubbla receptet på bottnarna och frysa in och ta fram vid ett senare tillfälle. Riv ner mandelmassan i en bunke och blanda ihop den med strösocker och äggvita till en slät kräm, (kör några varv med elvispen)
Två godsaker till kaffet

Två godsaker till kaffet

De här två kakorna biskvier och dubbla knäckflarn har jag bakat många gånger och alltid med smörkräm emellan, men den är gången bytte jag ut den traditionella chokladsmörkrämen mot en kolasmörkräm och det blev succé
Päronbiskvier

Päronbiskvier

BottenRiv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvita. Originalreceptet hittade jag genom Facebook-gruppen Baka och bloggaren men som vanligt gör jag ofta om recepten så de passar mig lite bättre Detta var första gången jag bakade biskvier och jag hade en föreställning om att det var svårt och krångligt att baka dem
Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Sista jag gjorde biskvierdubblade dom i storlek i ugnen. De var gjorda på mandelmassa och dessa på mald mandel
Biskvier

Biskvier

I går så har det blivit lite julbak här hemma vi har gjort punchrullar, nutella mazariner, dubbla knäckflarn och så nått som måste bakas varje år och det är ju biskvier