Låt degenjäsa till dubbel storlek, cirka en timme. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Arbeta degen tills den känns elastisk och smidig. Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
och vinägern med degvätskan. Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet den senaste tiden
Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Degen är lösare än vanlig matbrödsdeg. Vår maskin har ett par år på nacken och är från den tiden då "Assistenterna" fortfarande tillverkades av Electrolux
Sådana här bröd är himla bra, man behöver inte knåda eller vika eller något sådant utan man blandar ihop grunden på kvällen, på morgonen blandar man i resten, sedan ska det jäsas och sedan stjälper man helt enkelt ner den i en brödform, inte för mycket klet
Bred på fyllningen, vik kakan dubbel från långsidan. Deg. Blanda under tiden samman fyllningen. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig