Dovhjort recept

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

800 g dovhjortsfilé eller rådjursfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g dovhjortsfilé eller rådjursfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 10 kvistar färsk timjan Ostströssel 4 stora champinjoner 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 75 g Kvibille® cheddar riven Citronsyltad lök 4 röda steklökar ½ dl strösocker ¾ dl pressad citronsaft Jordärtskockskräm 700 g jordärtskockor 3 dl Arla® vispgrädde 75 g Kvibille® cheddar riven Löksky 2 rödlökar 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 msk strösocker 2 msk pressad citronsaft 5 dl viltbuljong 1 tsk majsstärkelse
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda. som jag delade i två delar och sedan en påse med två små rullar från dovhjort på kanske två hekto var
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Chorizo med dovhjort

Chorizo med dovhjort

1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött. 1 kg dovhjort, vilken del som helst, men ta inget "fint" kött

Variation av dovhjort

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Använd olika styckningsdelar av hjorten som bog, hals, stek

Variation av dovhjort

Grädde1 äggVitt vinVitlökTimjanSalt och vitpepparOlika rotsaker som rotselleri, morot och palsternackaAmandinepotatisOlivoljaCreme fraiche
Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé. Dovhjortsfilé. 500 g hjortfilé (dovhjort). Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt