Under helgen tog jag tag i att baka vårt "doppigrytan" bröd som måste finnas på julbordet. I helgen var det lucia och det var först när jag såg luciatåget på lördagsmorgonen jag började förstå att det inte är många dagar kvar till julafton nu
Permalink /. Design, blandat med hemslöjd. Åh, så mycket ledigtid det ska kännas att man har ijanuari. -) Med tanke på att december månad har varitväldigtintensiv
Den utgår ifrånidén om den klassiska, men nu förtiden nästan helt bortglömda rätten DoppiGrytan, men jag har uppdaterat den ganska mkt och gjort en enklare och – så klart vegansk version där vi kokar svamp istället för skinkai buljongen
I dag bjuder jag på kaffe med dopp, hallongrottor med vit choklad. Det är bra att också servera bröd tillgrytan, för såsen som blirvill man inte slänga bort
-) En bastu orkade jag med också men ingetdoppi sjön. Hett vatten - mängd som täcker igrytan. Vare sig du vill eller inte gör hösten sittintågi vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Doppigrytan med friterat tunnbröd & snabbinlagda rödbetor. Servera i små kaffemuggar till julbordet, med en skiva rödbeta i botten och sedan friterat bröd för att doppa
Gör två runda limpor och snitta dem. ½ dl ljus sirap. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt inlimporna och sänk ugnen till 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. 1½ literrågsikt
Nu ska jag fortsätta att stöka i köket en stund sedan tänkte jag ta ett doppi poolen. Jag har precis plockat av körsbären från vår körsbärsbuske och kokat en härlig sylt på dem
Äter gör dom, väldigt gärna hirskolv som de finsmakare dom är, dricker och tar ett doppi badkaret ibland, så det verkar som att dom känner sej trygga och trivs här
Ta ut den ur ugnen, veckla av foliet och ta tillvara spadet, det behövs tilldoppigrytan. Vattna ur skinkan (om det står att man ska göra det på förpackningen)