Dillsås abborre recept

Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak
Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

400 g abborrfilé. 12½ dl grädde alt gräddmjölk. 11-2 tsk salt. 11-2 tsk citronpeppar. 1Dill. 1Smör till stekning
Gösfilé och en härlig dillsås med pikant smak.

Gösfilé och en härlig dillsås med pikant smak.

Egentligen var det tänkt att vi skulle ha abborre istället för gös, men när herr M kom till fiskbilen på torget så lös abborren med sin frånvaro och då fick gösen helt enkelt rycka ut som vikarierande fisk

Abborrfilé med sötsur dillsås

Servera abborren med sötsur dillsås, späda morötter och kokt färskpotatis. Sötsur dillsås. Börja med såsen

Wienerköket avsnitt 7

Den bästa kräfträtten är kokta Krebsschwänze (kräftstjärtar) med dillsås och ångkokt ris. Österrikarna själva köper billigare fisk, som t ex gädda, abborre eller stör

Lokala smaskigheter

Ikväll blev det mandelpanerad abborre, kall dillsås och färskpotatis (inte för min del)Det smakade väldigt bra