Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Därför passar klassiskt dillköttpå lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Dillkött. Om det verkar vettigare gör då hellre på det viset. Gammaldags husmanskost på nytt sätt. 400-450 g grytbitar. Lägg kött, kryddor och grönsaker i slökokargryta, häll på vatten och koka på "low" ca 8 timmar. 400-450 g grytbitar
Här nere ser du Mikael Erikssons bild pådillkött från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Ta dig tid nu på söndagen och njut av riktigt vällagad husmanskost på gammaldags vis
Jag frös in det i muffinsformar (på en muffinsplåt) för att sen lägga det i en burk. Antingen kan man låta köttet vara helt, det brukar jag göra, men om jag har en lite segare bit (som jag hade igår) så går det även bra att dela det i grytbitar direkt
Oftast när man läser recept pådillkött så rekommenderas det att man kokar upp en dillreduktion. Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket
Idag ger jag mig ut på djupare vatten och försöker göra dillkött. Nu lagar ju jag inte så mycket husmanskost, utan mer medelhavskust – och jag skulle vilja påstå att det kommer sig av att min mormors husmanskost var så fantastiskt god att ingen i mina ögon genom mitt barnaminne kan nå upp till den nivån