Dillkött lamm högrev recept

Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillköttlammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Lamm går också bra. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Dillkött

Dillkött

Vissa hävdar lamm andra kalv. Det går alldeles utmärkt att göra det på ”vanligt” högrev med. Visste ni att det finns en Dillköttsakademi
Dillkött

Dillkött

Dillkött kokas traditionellt av lamm eller kalv. Min mormor gjorde världens godaste dillkött. Idag ger jag mig ut på djupare vatten och försöker göra dillkött
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
Dillkött

Dillkött

Men många föredrar lamm. Bog eller högrev. Dillkött, en svensk klassiker. Jag vill göra den på kalv. Till c. a 2 kg kött behövs