kalvhögrev,. högrev,. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Gärna kalv. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Dillkött kokas traditionellt av lamm eller kalv. Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet
Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
Jag hittade jättefint högrev av kalv på Citygross idag så idag åkte tryckkokaren fram. -) Idag var en sådan dag då vi var sugna på riktig husman och en av de bästa rätterna som finns men som jag lagar allt för sällan är dillkött
Servera dillköttet med salladen. 31 E% 1 kg högrev av kalv. 1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet
Kokt kött (traditionellt kalv, här nöt), kokt potatis och världens godaste dillsås med den speciella syran av ättika – någon närmre introduktion för receptet behövs väl inte
Servera dillköttet med kokt potatis och salladen. 1 kg högrev av kalv. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet