Dillkött kalv högrev recept

Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

kalvhögrev,. högrev,. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Gärna kalv. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Dillkött

Dillkött

Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Gärna kalv. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Dillkött

Dillkött

Vissa hävdar lamm andra kalv. Det går alldeles utmärkt att göra det på ”vanligt” högrev med. Visste ni att det finns en Dillköttsakademi
Dillkött

Dillkött

Dillkött kokas traditionellt av lamm eller kalv. Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
Dillkött

Dillkött

Jag vill göra den på kalv. Bog eller högrev. Dillkött, en svensk klassiker. Men många föredrar lamm. Till c. a 2 kg kött behövs

Dillkött med potatis och bönsallad

Servera dillköttet med salladen. 31 E% 1 kg högrev av kalv. 1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet

Dillkött i tryckkokare

Kokt kött (traditionellt kalv, här nöt), kokt potatis och världens godaste dillsås med den speciella syran av ättika – någon närmre introduktion för receptet behövs väl inte

Dillkött med potatis och bönsallad

Servera dillköttet med kokt potatis och salladen. 1 kg högrev av kalv. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet