Dillkött kalv grytbitar recept

Dillkött LCHF och Paleo

Dillkött LCHF och Paleo

Många minns nog den klassiska rätten dillkött från sin barndom, men det är kanske inte nåt man lagar själv så ofta
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Dillkött

Dillkött

Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad. 500 g grytbitar av kalv. 1 liter kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Gärna kalv. Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Dillkött med Smörstekta Morötter och Blomkål

Kalvkött finns det riktigt fint här, om man vill laga till grytan på riktigt klassiskt vis. Jag använde kalkongrytbitar den här gången, det var vad som fanns i kylen
Dillkött

Dillkött

Vissa hävdar lamm andra kalv. Visste ni att det finns en Dillköttsakademi. Dillkött var det bästa jag visste som barn, den sötsura såsen, det trådiga köttet och morötterna som gör rätten komplett
Kalv i dill med pressad potatis

Kalv i dill med pressad potatis

Dillkött. Skär köttet i grytbitar, spara benen. Dillkött, forts. Servera dillköttet med nypressad potatis och sockerstekt brysselkål
Dillkött

Dillkött

Egentligen stod det "Kokt kalv i dill" som rubrik, men jag hittade inte kalvbog på ICA så blev istället lammbog
Dillkött

Dillkött

Dillkött kokas traditionellt av lamm eller kalv. Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet

Dillkött med sockerärter och gurksallad

Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad. 1 kg kalvgrytbitar. 1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet
Rolands Vita ragu på lamm

Rolands Vita ragu på lamm

Lite comfort food, som dillkött men utan ättika och dill – det vill säga gott. ca 1 kg lamm eller kalv, skuret i grytbitar (jag tog lamm)

Dillkött i tryckkokare

Kokt kött (traditionellt kalv, här nöt), kokt potatis och världens godaste dillsås med den speciella syran av ättika – någon närmre introduktion för receptet behövs väl inte