Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad. 500 g grytbitar av kalv. 1 liter kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås
Gärna kalv. Skär ner i grytbitar innan, eller gör det enkelt för dig och koka i hela bitar. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Kalvkött finns det riktigt fint här, om man vill laga till grytan på riktigt klassiskt vis. Jag använde kalkongrytbitar den här gången, det var vad som fanns i kylen
Vissa hävdar lamm andra kalv. Visste ni att det finns en Dillköttsakademi. Dillkött var det bästa jag visste som barn, den sötsura såsen, det trådiga köttet och morötterna som gör rätten komplett
Dillkött kokas traditionellt av lamm eller kalv. Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet
Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad. 1 kg kalvgrytbitar. 1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet
Kokt kött (traditionellt kalv, här nöt), kokt potatis och världens godaste dillsås med den speciella syran av ättika – någon närmre introduktion för receptet behövs väl inte