Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. 0,5 dl hackad dill. 0,5 dl hackad dill. Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen
Kåldolmar Med GräddsåsBaconlindad Kycklingfilé Med Purjolök, Fetaspenat Och Flagad MandelFish And Chips – Friterad Torskfilé Med PaneringFiskgratäng Med Torsk, Grädde, Dill & TomatTorsk Med ÄggsåsTorsk, Vitvinssås Och Pommes Duchesse 2 portioner
Och krondill. Ni vet de där krispiga i sötsyrlig lag man köper i glasburk, som är så himla goda på macka eller till lite hemgjorda köttbullar med gräddsås…
Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
Vita fiskar är jag sämre på att laga, men en riktig klassiker är ju ändå torsk med ägg- och dillsås. Äter din bebis mat med lite bitar (som på bilden ovan) – tillsätt då ärtorna i gräddsåsen och mixa med handmixer så att morötter och ärtor blir finfördelade
Servera med en kvist dill och en citronskiva. Ugnsbakad blomkål med svampsås och fetatofu – Följ receptet i länken, men byt ut sabayonnesåsen mot en gräddsås och fetaosten mot den här tofun
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 750 g Vitkål Sök 900 g Potatis Sök 1 st Gul lök Sök 300 g Blandfärs Sök 2 msk Finskuren dill Sök Dill Sök 1 dl Lätt crème fraich Sök Sök Rårörda lingon Sök 4 msk Olivolja Sök 4/5 tsk Salt Sök 2 krm Peppar Sök