Det fiffiga med den här sirapen är att den har mycket lågt GI, och den kan därför användas av diabetiker och andra som av någon anledning vill eller måste avstå från socker
Björksockret gör att blodsockret inte far i höjden som av en dessert sötad på traditionellt vis, vilket gör den här efterrätten bra även för Diabetiker
Passar utmärkt för diabetiker och för er som äter enligt lchf. Forma till bollar och rulla i kokos. Nötbollar100 g smör1 dl hasselnötter1 dl mandlar1 dl valnötter2 msk kallt starkt kaffe2 msk kakao1 dl valfri sötning (jag valde sukrin)kokosflingor att rulla bollarna iMixa nötter och mandlar i matberedare
Det är därför ett bättre alternativ som också passar diabetiker. Kokossocker som jag har i receptet är socker utvunnet från kokospalmen, och det som också skiljer det från vanligt rörsocker är att den blodsockerhöjande effekten är betydligt lägre
Konstgjorda Sötningsmedel Är Säkra Alternativ till Socker för Diabetiker, och hjälper till vid viktminskning Många använder konstgjorda sötningsmedel för att gå ned i vikt och/ eller så är de diabetiker som måste undvika socker
Bortsett från sockret i den mörka chokladen så är dessa godingar annars helt sockerfria, vilket ger en lyxig finfika som kan bjudas till diabetiker eller vem som helst som man vill bjuda på gott utan för mycket socker
1/4 dl riven kokos. Blöt gelatinet. Mixa resten i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinet, smält det på låg värme och rör sakta ner det i övriga ingredienser