Hälsovinsterna är stora - stabilare blodsocker, frissättning av må-bra-hormoner, minskad risk för en radda sjukdomar som depression, osteoporos, diabetes typ 2, cancer är bara få exempel på det
Kan sänka risken för diabetes, men ska aldrig värmas upp. Dessa lämpar sig alltså för stekning, stuvning, wokning, bakning, i soppor och med kan även ätas som sådana i dressingar
Honung är sött och påverkar blodsockret och äter man enligt lchf för viktminskning, sockerberoende eller har diabetes ska man helst undvika honung, men eftersom man ändå äter
Chiafröna är alltså bra för uthålligheten, men de gör också att blodsockernivån stiger långsammare när man har ätit, vilket både motverkar diabetes och fettinlagring
Njurproblem (artikel)Högt blodtryck (studie)Diabetes (artikel)HIV (studie). Men jag tycker nog ändå att kokosolja passar sig bäst för bakning eftersom kokossmaken ofta ger en fin touch där
Använder inte insulin för att brytas ner så det söta passar den som har diabetes. Kan ersätta socker i de flesta recepet men går inte att använda där jäst ingår i bakning eller för att göra hårda sötsaker