Det har diskuteras om detta är en klon från den ”vanliga” rieslingdruvan eller om det en äldre typ och om jag förstått det rätt lutar det åt det senare
Han tror att de gröna förorterna är klimatsmarta, och hänvisar till att Oslo har lägre koldioxidutsläpp per capita än Stockholm, trots att staden är glesare
Denna apel är sorten ´Profusion´, som först harröda blad, sedan mörkt brungröna. På hösten blir det vinröda miniäpplen och bladen är flikiga, en riktig snygging således
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
Rosta den i ugnen så får purén extra mycket smak. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Persiljerot köper vi gärna hem när vi hittar det, den passar fint till framförallt fisk och lamm tycker vi, men palsternackan kan utan problem ersätta persiljeroten
Det är en nära kusin till den spanska paellan och man kan göra det som långkok, beroende på ingredienserna, eller som en snabbare variant där det är klart när riset har kokat färdigt och nästan all vätska har sugits upp
Tanken var att vi skulle vidare till Valborgselden, men vi kom aldrig längre än till baren. Det är lite pysslande med både vårrullar och dumplings, så jag rekommenderar att ni har gott om tid
Recepten har utvecklats under århundraden och är inte uppfunna i någon hälsobloggares kök över natten direkt, utan har utvecklats efter vad som funnits tillgängligt, det som fått människor att överleva och leva gott och dessutom utifrån det som hållit i längden vad gäller smak och kryddning
Ta bort senor och fett från fläskfilén och skär den i lagom stora och tjocka grytbitar. Sänk värmen och tillsätt grädden, crème fraichen, köttbuljongen
I min familj har vi egentligen aldrig ätit stora söndagsmiddagar, jag vet egentligen inte varför, för söndagar är ju den ultimata dagen att spendera i köket