Delizia mat recept

Delizie på egen pastadeg

Delizie på egen pastadeg

Det fungerar bra eftersom vi alla tre gillar att laga mat. Tomatsås. Tillsätt tomater, salt och socker. Häll på resten av béchamelsåsen och tomatsåsen över rullarna
Delizie (Pastastubbar)

Delizie (Pastastubbar)

Idag lagade jag mat av det som fanns hemma. Nom Nom, ser fram emot morgondagens matlåda. Idag lagade jag mat av det som fanns hemma
Egen pastadeg plus Delizie alla Romagnola

Egen pastadeg plus Delizie alla Romagnola

Sen får de gratineras med tomatsås och béchamelsås. Ringla över tomatsås efter smak. Delizie alla Romagnola4 portFärsk lasagne på rulle1 pkt bechamelsås1 burk tomatsås (typ pastasås)Kokt skinkaZucchiniEmmentalerostSalt & svartpepparBred ut två lasagnebitar ungefär lika långa som en vanlig skärbräda
Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

Gratinerade pastastubbar med ost och skinka

Jag hittade detta recept på Matplatsen, en blogg som kanske mer kan kallas livsstilsblogg, dvs något bredare än en matblogg, men ibland dyker det upp små guldkorn, som denna pastarätt till exempel
Italienska kycklingfärsbollar i tomatsås

Italienska kycklingfärsbollar i tomatsås

Koka upp de krossade tonmaterna med vitlök och paprika pulver. 400 g kycklingfärs½ dl potatismjöl eller maizenamjöl1 ägg1 pressad vitlöksklyfta1 msk Italiensk Kycklingkrydda - eller motsvarande egen blandning eller annan god kryddblandning1 msk kycklingfond2 burkar krossade tomater av god kvalitet - Mutti, Delizie eller Kung Markatta t ex. 1 msk tomatpuré2 pressade vitlöksklyftor1 tsk milt paprikapulversalt och peppar från kvarnRör färsen riktigt smidig med potatismjöl, ägg, vitlök, krydda och fond
Tomatsoppa med curry och kokosgrädde

Tomatsoppa med curry och kokosgrädde

Den här veckans vegetariska får bli en soppa - en härlig tomatsoppa med lite österländsk touche och med smak av curry och kokosgrädde
Pesto som i Ligurien

Pesto som i Ligurien

Det här är våra barns favoritmat. Då kan man ha maten redo på en kvart. Krossa vitlöken med saltet och en matsked olivolja i en mortel tills det blir en kräm
Spezie fini (medeltida allkrydda)

Spezie fini (medeltida allkrydda)

Allt enligt John Dickies ”Delizia. Här är en medeltida kryddblanding som Pellegrino Artusi använder till några recept, bland annat en fastlags-spaghetti som vi tänkte laga lite närmare fettisdagen
Crostini di capperi (kanapé med kapris)

Crostini di capperi (kanapé med kapris)

Har precis läst om det i boken Delizia.  Sikta en halv matsked vetemjöl i en liten kastrull, lägg i en matsked florsocker, blanda väl

Köttfärssåsen maken älskar

Glöm inte att god mat tar tid. Frågan är om du vill ha hyfsad eller godare mat. Kättfärssås à la Alma Mater som maken Daniel vill ha den
Pastagratäng med chorizo fresco

Pastagratäng med chorizo fresco

Skiva chorizon i slantar och stek i 1 msk olja i en stekpanna, Tillsätt krossade tomater och låt puttra i 5 minuter. 800 g Delizie finkrossade tomater