Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Gör tre sorters kakor av en deg. Grunddeg. Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta en liten"
Recept grunddeg (mördeg). Tre sorters kakor. Dela upp degen i tre delar två av de låter du vila i kylen. Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något
Häll sedan i den varma blandningen och rör snabbt ihop till en ”deg”. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Tillsätt kakao och kaksmulor och blanda till en jämn deg. Att göra bara en sorts chokladbollar kändes så trist, så jag improviserade ihop några olika sorter med lite grejer jag hade hemma
Bred ut degen över ett smörat bakplåtspapper till en jämntjock kaka. Antingen gräddar du kakan som den är och skär i fyrkanter eller stansar ut figurer, ta bort överflödig deg och kavla ut på nytt
Jag gjorde en grundsats mördeg. Utifrån den blev det två olika sorters kakor, lite juliga. Blanda alla ingredienser till en jämn deg och dela den i två delar
- Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Sju sorters kakor och lite annat smått och gott. - Dela upp degen i två jämna delar och rulla sedan ut varje del till en rulle och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper