Flytta baguetterna försiktigt när de är färdigjästa, lägg dem direkt på den förvärmda plåten. Man kan till och med låta degenligga några dagar ikylen om man viker den då och då
Sätt plastfolie på bakbunken och ställ degenikylenövernatten för att jäsa. När jag jobbade i kök lärde jag mig att slänga ihop en deg på lite av varje och jäsa övernatten, för att sen baka ut tilllimpor på morgonen till lunchen den dagen
Degen ska vara lite lös. Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. jäst. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara litetillutbakningen
Strö lite mjöl överdegen och täck med plastfolie, ställ ikylenövernatten. Vill man inte göra platta bullar så går det alldeles utmärkt att dela degenibitar och sen rulla vanliga bullar
Jag är konservativ när det gäller jäst och surdegsbröd. Jäst behövs inte. Så tar jag fram surdegsgrunden dagen innan, matar den och låter den stå framme i rumstemperatur övernatten