Deg jäst i kylen över natten recept

Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

Genom att kalljäsa bröd ikylenövernattenhinner smakerna utvecklas på ett helt annat sätt idegen och det färdigbakta brödet får väldigt god smak
Bullar som jäser över natten

Bullar som jäser över natten

Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Sätt på ugnen och ta ut bullarna ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur tills ugnen blir varm
Baguetter som jäser över natten

Baguetter som jäser över natten

Knåda ihopdegen på mjölad arbetsbänk. Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en skål. Ställ ikylenövernatten
Frukostfrallor – kalljästa över natten

Frukostfrallor – kalljästa över natten

Det passar så bra eftersom vi bakar pizza på fredagkvällen, att sätta en bröddeg på samma gång när vi ändå håller på och allt står framme
Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Flytta baguetterna försiktigt när de är färdigjästa, lägg dem direkt på den förvärmda plåten. Man kan till och med låta degenligga några dagar ikylen om man viker den då och då
Nattjäst deg blir frallor till frulle

Nattjäst deg blir frallor till frulle

Sätt plastfolie på bakbunken och ställ degenikylenövernatten för att jäsa. När jag jobbade i kök lärde jag mig att slänga ihop en deglite av varje och jäsa övernatten, för att sen baka ut tilllimpor på morgonen till lunchen den dagen
Flytta plåten från kylen till spisen i morgon bitti.

Flytta plåten från kylen till spisen i morgon bitti.

Strö lite mjöl överdegen och täck med plastfolie, ställ ikylenövernatten. Vill man inte göra platta bullar så går det alldeles utmärkt att dela degenibitar och sen rulla vanliga bullar
Spira, lilla deg

Spira, lilla deg

Plasta in och låt stå övernatten. När vi smakade på dem tänkte jag att det här är bra nog, godare än så här behöver en baguette inte vara
Frukostbröd från kylen

Frukostbröd från kylen

Degen ska bakas på kall vätska Smula ner jästeni en bunke och rör ut den med lite av den kalla mjölken
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Jag är konservativ när det gäller jäst och surdegsbröd. Jäst behövs inte. Så tar jag fram surdegsgrunden dagen innan, matar den och låter den stå framme i rumstemperatur övernatten
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Jäs under lock, jag tog halva tideni rumstemperatur och sen sätta jag indegenikylenövernatten. Blanda torra ingredienser och smula ner jästen
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Bara att röra ihop på kvällen, låta degen stå och jäsa ikylenövernatten, och sedan klicka ut på en plåt på morgonen
Nutella cheesecake

Nutella cheesecake

Bred ut smulorna med en sked så att de blir kompakta och bildar en tät degi botten. Ställ inikylenövernatten
Läckra frukostbröd

Läckra frukostbröd

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihoptill en deg. Smula jästeni en bunke och lös den i vattnet
Nybakade frallor till helgen.

Nybakade frallor till helgen.

Smöret man brer på degeninnan den viks samman gör att bullarna påminnerlite om tebirkes och tar frukosten till nya höjder
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Knåda degenordentligt en bra stund. Degen. Ett gott grovt bröd som blirsaftigt av skållningen. Degen är litekladdig