Dansk rödkål recept

Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

1 kg rödkål, fint strimlad. ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. grunderna, genvägarna och mina bästa recept (Bonnier Fakta)  Förberedelser & tillagning Fräs kål, lök och äpple till rödkålen i fett tills det mjuknar
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Serveras med potatis, gräddsås och rödkål. Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Servera med kokt potatis eller varför inte rödkål – om du har det hemma. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär upp steken och servera med kokt potatis, brunsås av skyn, smaksatt med svartvinbärsgelén samt rödkål
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med potatis, äppelmos, varm rödkål, sås och grönsaker
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär rödkålen i strimlor. Häll lagen över rödkålen och låt den stå kallt i några timmar innan servering
Dansk husman

Dansk husman

Vi körde på rödkål, asiagurkor, äppelmos och kokta morötter, alla lika goda vänner till köttet. Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Danskrödkål och Asiagurkor ligger alltid på våra mattallrikar, utan dom blir det liksom inte som det ska va
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Servera med sås, stekt potatis, rödkål och brysselkål. rödkål. Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär rödkålen i strimlor. Häll lagen över rödkålen och låt den stå kallt i några timmar innan servering
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär rödkålen i strimlor. Häll lagen över rödkålen och låt den stå kallt i några timmar innan servering
Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål i Wonderbag

Servera tillsammans med knaperstekt sidfläsk, på bilden har jag dansk fläskstek på vår semester i Skagen
Ribbestek

Ribbestek

En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Rödkål är också ett klassiskt tillbehör. Om du vill göra som danskarna smakar du av med lite socker