En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. grunderna, genvägarna och mina bästa recept (Bonnier Fakta) Förberedelser & tillagning Fräs kål, lök och äpple till rödkålen i fett tills det mjuknar
Serveras med potatis, gräddsås och rödkål. Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Servera med kokt potatis eller varför inte rödkål – om du har det hemma. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Vi körde på rödkål, asiagurkor, äppelmos och kokta morötter, alla lika goda vänner till köttet. Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet
En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Rödkål är också ett klassiskt tillbehör. Om du vill göra som danskarna smakar du av med lite socker