glutenfri dansk limpa eller glutenfritt sodabröd med solrosfrön och teff. Med ”clean food” menar man oftast mat utan tillsatser och som inte blivit processad
Just Atlas har dessutom den absolut godaste buffémat jag stött på här i Turkiet, riktigt vällagad och god husmanskost med en stor variation på sallader, mezerätter och desserter för den som gillar det
Blir det mycket mat över eller har ni lärt er vad som går åt. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. Blev ca 1 stor matlåda över) Julkryddade brysselkål (1 nät brysselkål förkoks på förmiddagen. ) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010. Dessert Ris a´la malta (risgrynsgröt + grädde + hackade nötter + mandariner) Mamma och pappade gjorde en stor sats på 1,5 liter mjölk
Tyvärr fick vi krångel med planet och tvingades gå ned i Köpenhamn (läs återvända till vår altan) där passagerarna blev bjudna på rød pølse, Gammel Dansk och Carlsberg
Jag har en egen sida som heter Mamma Mias Mat o Grillerier på fb. Det har mest varit manliga intervjuoffer men denna gången har vi en kvinna som skall grillas
Frysta desserter är ofta lagom mäktiga efter maten tycker jag och denna var riktigt fräsch i smaken. Före maten drack lite mousserat vin, en crémant som jag tyckte var väldigt god och prisvärd
Med betor, mandelbröd, dansk rygeost och shiitakesvamp. Det är en jämn nivå av bra mat och service och det kan man ju tyvärr inte garantera (även om man skulle vilja) på ett nytt ställe
Kvällens vinnare blir helt klart Ever Glow, en dansk APA, tillsammans med den närbryggda IPA. Vurmat. För vår del slutar det med lite grön sparris, lammkorv, makrill, griskind, samt en dessert med mandel- och vit chokladbas
Ja nästan, fast i form av Gammel Dansk som är så bitter så det knyter sig i munnen. På matsedeln var det även en dessert inplanerad och den gjordes men då middagen gav så stor mättnad fick den bli till kvällsgodis när vi tittar på den serie som just nu följs av oss
I lördags skulle jag ha varit med på Middag med Camlkc Plum på Skillinge Teater, men dessvärre ligger Camilla Plum själv nui dubbelsidig lunginflammation, så som ersättare för henne kom Anna Billing, men maten som serverades var gjord efter Plums recept ocb Anna Billing bidrog med smakprov på en skånsk Gazpacho och äppelkaka som en dansk trifle
Halvdansk som jag är så slinker det naturligtvis ner ett och annat smørrebrød. Och även om jag är periodare när det kommer till mat – ja, jag äter vissa saker jättemycket under korta (eller längre) perioder – och sedan knappt alls, tills jag av en eller annan anledning påminns om dem igen
Köpte en svensk och en dansk och smakmässigt är det ingen skillnad. Döttrarna kom på söndagsmiddag och då blev det förätt och dessert som i går (avocadopaj & sweizerkaka med citronglass) och som huvudrätt en fläskfilégryta
Danskt rågbröd med potatis, gräddfil, sill & rödlök. Rissonisallad med Parma & Focaccia Dessert. Även jag behöver inspiration, särskilt när det kommer till vardagsmat
Receptet är en något modifierad variant på en danskdessert, och hur god som helst. Jag tänkte bidra med en del plockmat, en couscous sallad och en alldeles ljuvlig glassdessert