Dansk fläskstek recept

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Gör så här. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

I söndags hade vi ett halleluljamoment här köket när herr M äntligen lyckades få till den perfekta knaprigheten på en fläskstek med danskt ursprung
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum. Du kan också be charkpersonalen göra det
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danskafläsksteken
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Hur man får knaprigt svål på fläsksteken. Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips. Lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan ner
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar