Häll på vatten och salt. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller danskfläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Blanda samman salt och peppar. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. 1 1/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål2 tsk salt2 krm pepparSås. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl1 1/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. 2 tsk salt
Smaka av såsen med salt, peppar och soja samt ev. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danskafläsksteken
Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Salt. danskfläskstek eller dansk flæskesteg, som man säger i Danmark. Salt. Om man köper "danskfläskstek" så sitter svålen kvar, och så är den oftast skårad redan
Blanda salt och peppar i en kopp. 800 g fläskstek med svål. 2 tsk salt. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2
Blanda salt och peppar i en kopp. 800 g fläskstek med svål. 2 tsk salt. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2
Blanda salt och peppar i en kopp. 800 g fläskstek med svål. 2 tsk salt. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2